Instrukcja obsługi i książka kucharska Brother RJ-3150 oferują szeroki zakres funkcji i możliwości dla użytkowników. Instrukcja obsługi zawiera kompletne informacje na temat działania urządzenia, w tym opis funkcji, jak również wskazówki dotyczące konserwacji i instalacji. Książka kucharska Brother RJ-3150 zawiera przepisy i inspiracje kulinarne, dzięki czemu użytkownicy mogą eksperymentować z przygotowywaniem różnych potraw. Użytkownicy mogą także skorzystać z funkcji wyszukiwania, aby szybko znaleźć interesujące ich przepisy. Ponadto, dzięki intuicyjnemu interfejsowi użytkownicy mogą łatwo i szybko przeglądać i wybierać przepisy, a także kontrolować czas i temperaturę gotowania.
Ostatnia aktualizacja: Instrukcja obsługi i książka kucharska Brother Rj 3150
Drogi Użytkowniku,
klikając przycisk „AKCEPTUJĘ” zgadzasz się, aby serwis Ceneo. pl sp z. o. i jego Zaufani Partnerzy przetwarzali Twoje dane osobowe zapisywane w plikach cookies lub za pomocą podobnej technologii w celach marketingowych (w tym poprzez profilowanie i analizowanie) podmiotów innych niż Ceneo. pl, obejmujących w szczególności wyświetlanie spersonalizowanych reklam w serwisie Ceneo. pl.
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. Wycofanie zgody nie zabrania serwisowi Ceneo. pl przetwarzania dotychczas zebranych danych.
Wyrażając zgodę, otrzymasz reklamy produktów, które są dopasowane do Twoich potrzeb. Sprawdź Zaufanych Partnerów Ceneo. pl. Pamiętaj, że oni również mogą korzystać ze swoich zaufanych podwykonawców.Informujemy także, że korzystając z serwisu Ceneo. pl, wyrażasz zgodę na przechowywanie w Twoim urządzeniu plików cookies lub stosowanie innych podobnych technologii oraz na wykorzystywanie ich do dopasowywania treści marketingowych i reklam, o ile pozwala na to konfiguracja Twojej przeglądarki. Jeżeli nie zmienisz ustawień Twojej przeglądarki, cookies będą zapisywane w pamięci Twojego urządzenia. Więcej w Polityce Plików Cookies.Więcej o przetwarzaniu danych osobowych przez Ceneo. pl, w tym o przysługujących Ci uprawnieniach, znajdziesz tutaj.Więcej o plikach cookies, w tym o sposobie wycofania zgody, znajdziesz tutaj.Pamiętaj, że klikając przycisk „Nie zgadzam się” nie zmniejszasz liczby wyświetlanych reklam, oznacza to tylko, że ich zawartość nie będzie dostosowana do Twoich zainteresowań.
Nie zgadzam się
Pobierz instrukcję obsługi Twojego urządzenia
W tej sekcji w zaledwie kilku krokach możesz ściągnąć instrukcję użytkowania, kartę produktu oraz etykietę energetyczną dla wszystkich urządzeń gospodarstwa domowego Whirlpool: wyszukaj model i wpisz kod swojego urządzenia z tabliczki znamionowej oraz wybierz język. W kilka chwil ściągniesz interesującą Cię instrukcję.
Potrzebujesz pomocy? Skontaktuj się z nami.
Zadzwoń do nas pod numer 22 244 1000
Linia czynna jest od poniedziałku do piątku od 08:00 do 18:00.
1. KSIĄŻKA KUCHARSKA
Potrawy podzielono w menu na kilka
kategorii:
• Ryby
• Drób
• Mięso
• Potrawy z piekarnika
• Pizza, placki i quiche
• Ciasta, placki i ciasteczka
• Chleb i bułki
2. RYBY
2. 1 Sztokfisz:
Dla 4-6 osób.
Składniki:
• 800 g suszonego dorsza
• 2 łyżki oliwy z oliwek
• 2 duże cebule
• 6 obranych ząbków czosnku
• 2 pory
• 6 czerwonych papryk
• 1/2 puszki posiekanych pomidorów
(200 g)
• 200 ml białego wina
• 200 ml bulionu (court bouillon)
• pieprz, sól, tymianek, oregano
Sposób przygotowania:
Namoczyć suszonego dorsza przez noc.
Następnego dnia odcedzić i umieścić w
rondlu ze świeżą wodą, postawić na
ogniu i doprowadzić do wrzenia.
Następnie zdjąć z pola grzejnego i
pozostawić do ostygnięcia. Wlać oliwę z
oliwek na patelnię i rozgrzać. Obrać i
drobno pokroić cebulę, rozgnieść obrane
ząbki czosnku, pokroić i umyć pory.
Wrzucić razem na gorący tłuszcz i
podsmażyć przez krótką chwilę. Z
papryki usunąć rdzeń i pokroić ją w
paski. Następnie wrzucić na patelnię z
posiekanymi pomidorami. Dodać białe
wino oraz bulion i gotować przez jakiś
czas na wolnym ogniu. Przyprawić
pieprzem, solą, tymiankiem i oregano i
gotować na wolnym ogniu jeszcze przez
15 minut. Wyjąć przestudzonego dorsza
z rondla i osuszyć papierowym
ręcznikiem. Zdjąć skórę, usunąć ości i
wszystkie płetwy. Podzielić rybę na
drobne cząstki i umieścić w
żaroodpornym naczyniu, wymieszaną z
warzywami.
• Czas w urządzeniu (min): 30
• Poziom umieszczenia potrawy: 1
2. 2 Filet z ryby:
Dla 4-6 osób.
Składniki:
• 600-700 g filetu z sandacza, łososia
lub pstrąga
• 150 g startego sera
• 250 ml śmietany
• 50 g bułki tartej
• 1 łyżeczka estragonu
• posiekana pietruszka
• sól, pieprz
• cytryna
• masło
Sposób przygotowania:
Skropić filety rybne sokiem z cytryny i
pozostawić na chwilę, następnie zebrać
nadmiar soku papierowym ręcznikiem.
Filety posypać z obydwu stron solą i
pieprzem. Następnie ułożyć filety w
nasmarowanej masłem żaroodpornej
formie. Zmieszać razem starty ser,
śmietanę, bułkę tartą, estragon i
posiekaną pietruszkę. Natychmiast polać
mieszanką filety rybne i położyć na nich
małe kawałki masła.
• Czas w urządzeniu (min): 35
• Poziom umieszczenia potrawy: 3
2. 3 Ryba w soli:
Dla 6 osób.
Składniki:
• cała ryba, ok. 1, 5-2 kg
• 2 niewoskowane cytryny
• 1 główka kopru włoskiego
• 4 gałązki świeżego tymianku
• 3 kg soli kamiennej
Sposób przygotowania:
Oczyścić rybę i natrzeć sokiem z dwóch
niewoskowanych cytryn. Pokroić koperek
w cienkie paski i nadziać rybę koperkiem
www. aeg. com
2